Buzu Nicolae, Vice-Director Autoritatea Aeronautica Civila

06/01/2018 at 22:35
Vă invităm să ascultați comunicațiile radio (LIVEATC.NET) dintre cursa 273 către Domodedovo, Moscova unde comandant este Vice Directorul Autoritații Aeronautice Civile din Republica Moldova Nicolae Buzu și controlorii de trafic aerian.
Noi (Runway 08) am ramas șocați de atitudinea și aroganța, repetăm, VICE DIRECTORUL AUTORITAȚII AERONAUTICE CIVILE din Republica Moldova.

 
Mai jos vom prezenta și fragmente din documentele locale și europene în vigoare, în care se explică clar, că aeronovele nu au dreptul să facă start-up mai devreme decît 15 minute față de EOBT (Estimated Off-Block Time). Acest EOBT este trimis de către compania aeriană care execută zborul, și poate fi modificat cu un timp mai devreme doar de catre însăși compania aeriană.

 

Document intern “MoldATSA”.

 P.S. DA DA, nu vă mirați, în anul 2018 documentele interne  MoldATSA sunt doar în limba rusă. Pentru că de ce ar fi nevoie să fie în “limba de stat”? 

 
Deci Domnul Buzu solicita sa fie încalcătă legislația aeronautică în vigoare!
 
Dar să le luam pe rand.
 
Controlorul de trafic aerian anunță echipajul că va primiri aprobarea de pornire a motoarelor în 7 minute. La care echipajul răspunde: ” OHHHHH MYYY GOOOD may be two minutes”.
7 MINUTE , ȘAPTE ! Nu 30 , nu 15, dar 7.
 
Cu 3 minute înainte de timpul de pornire legal, echipajul zice “for us is very good”. Domnul Buzu presează controlorii să încalce regulamentul și să îi permită pornirea înainte de termen.

Document European IFPS Manual.

 
Expresia 1. “Cine este șeful de schimb la Dvs?”
O întrebare care are 100% scop de intimidare, pentru că de altfel nu își are rostul.
 
Expresia 2. “Vorbim pe data de două”
Aici în genere domnul Buzu trece la amenințări directe, Vice-Directorul CAA, îi zice controlorului în eter, “vom vorbi pe data de două”.
 
Expresia 3 “Vom citi documentele împreună domnișoară”
Da da ați auzit corect. Nu numai că domnul Buzu nu cunoaște și nu respectă legislația aeronautică națională și europeană, dar el își permite să se adreseze în asa fel controlorului care și-a facut datoria PERFECT și CONFORM LEGISLAȚIEI.

Document ICAO, EURNAT.

 
Expresia 4. “unde ești Dumneata acolo îs toate problemele”
Aici nici nu credem că este nevoie să mai comentăm ceva.

Zona IFPS, include Moldova. (imaginea destul de veche, posibil să mai fie ceva țări în această zonă)

Oare cum ar trebui să fie starea psiho-emoțională a unui controlor de trafic aerian după astfel de amenințări auzite pe frecvență din partea Vice-Directorului Autorității Aeronautice Civile? 

 

PS: Pe data de 2 ianuarie 2018, Nicolae Buzu l-a chemat, să dea explicații, pe Șeful Direcției de Dirijare a Traficului Aerian, Eduard Ceabei.