Aeroportul Internațional Chișinău a întârziat 3 curse, doua dintre ele au ajuns pe aeroportul Iași. (AUDIO)

25/10/2017 at 22:29

Astăzi dimineață câteva sute de pasageri care urmau să aterizeze sau să decoleze de pe Aeroportul Internațional Chișinău, au avut parte de o surpriză neplăcută, unii dintre ei au avut întârzieri, alții însă chiar au ajuns în Iași, România.

Să o luam pe puncte.

Că pista veche (din care doar o parte mică este reconstruită capital) a Aeroportului din Chișinău este într-o stare deplorabilă cred că nu e o surpriză pentru nimeni, ca simplu pasager o poți simți de fiecare dată când ești la bordul unui avion care decolează sau aterizează pe aeroport. Din aceste considerente încă din primăvară Aeroportul a anunțat toate companiile aeriene că după un anumit orar pista se va închide pentru reparații periodice, mici lucrari pentru a nu lăsa suprafața pistei să se deterioreze și mai tare. Publicând acest orar într-un SUPLIMENT al AIP MOLDOVA, pe care îl puteți vedea mai jos.

 

În acest SUPLIMENT vedem că Aeroportul va fi închis Miercuri între 00-00 și 02-30 UTC, ceea ce înseamna 03-00 și 05-30 ora locală. Pîna aici toate bune și frumoase, companiile aeriene își programeaza zborurile ca să nu decoleze sau aterizeze în aceste intervale orare. Așa au facut și cursele Air Moldova 832 de la Dublin,  Air Moldova 896 de la Lisabona  și Wizz Air 8NE de la Barcelona, toate la aterizare.

În timpul unor lucrări mai serioase din această noapte, angajații Aeroportului care efectuau lucrările pe pistă, la un moment dat, și-au dat seama că nu vor reuși să termine lucrările pînă la 02-30 UTC / 05-30 LOCAL așa cum era notificat in SUP AIP, și au anunțat controlorii de trafic aerian să transmită piloților acestor curse că aeroportul se va deschide la ora 03-00 UTC / 6-00 LOCAL. Zis și făcut, piloții au încetinit din timp pentru a ajunge la Chișinău aproximativ la ora de deschidere nouă.

În scurt timp însă Aeroportul Internațional Chișinău decide că mai are nevoie de ceva vreme și anunță un nou timp de deschidere, 03-30 UTC / 6-30 LOCAL. Ambele aeronave ale Air Moldova, nu mai pot aștepta din cauza combustilului prea puțin rămas, și i-au decizia, cea mai bună de altfel, de a pleca la aerodromul de rezervă, ambii alegând Aeroportul Iași, fiind cel mai apropiat. Aeronava WizzAir ramâne în procedură de așteptare, cel mai probabil aeronava avea ceva mai mult gaz la bord.

 

După ce ambele aeronave de la Dublin și Lisabona, au plecat spre Aeroportul Iași, controlorul de trafic aerian anunță piloții cursei WizzAir 8NE, despre o nouă reținere pentru deschiderea pistei, și anume 04-00 UTC / 7-00 LOCAL. În acel moment piloții WizzAir au mai făcut un calcul de gaz și au întrebat controlorii dacă de această dată este sigură deschiderea la 4-00, aceătia din urmă confirmându-i. Echipajul a decis să continue procedura de așteptare pîna la orele 04-00 când de acestă dată aeroportul întradevar s-a deschis și WizzAir8NE a aterizat la Chișinău.

 

O situație deloc plăcută pentru companiile aeriene, care chiar dacă au planificat cursele conform planului, au ajuns cu cursele întârziate, dar se mai întamplă. Echipa Aeroportului International Chișinău a publicat pe pagina de Facebook un mesaj de scuze publice în legătură cu acest eveniment.

Cel mai periculos din această epopee ne pare faptul că ambele curse AirMoldova , dar în special Lisabona, este o cursa destul de lungă, cam 4-30 o direcție, în aceste cazuri, echipajul poate depăși timpul maxim de muncă, și uneori pentru a ajunge acasă la familii, pentru a ajuta compania aeriană și pasagerii, echipajul apelează la o extensie a timpului maxim de zbor, care este absolut legală, însa dupa noi trebuie să fie folosită doar în cazuri excepționale. Ținând cont de durata cursei KIV-LIS-IAS-KIV, este foarte probabil că echipajul a apelat la acestă extensie de timp maxim de munca pentru a ajunge înapoi pe KIV.

Sper ca acest caz să fie de învățăminte pentru toți.